Main Menu

Δραστηριότητες
Ι.Σ.Ρόδου - Δραστηριότητες

 εικόνα Viber 2021 03 04 14 30 07

Στα παρακάτω link, για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, μπορείτε να αποστείλλετε ηλεκτρονικά τα αιτήματά σας :

   

 

 

sepe logo 330x70

 

Ηλεκτρονική Βάση καταχώρισης δεδομένων Iατρών, που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να ασκούν καθήκοντα Ιατρού Εργασίας σε επιχειρήσεις κατά τα οριζόμενα στον Κ.Ν.Υ.Α.Ε. (Ιατροί που κατέχουν την ειδικότητα Ιατρικής της Εργασίας και Ιατροί που περιλαμβάνονται στις περιπτώσεις β΄ και γ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 16 του Κ.Ν.Υ.Α.Ε.) και διαδικασία ανάθεσης καθηκόντων Iατρού Εργασίας μέσω ΟΠΣ-ΣΕΠΕ.

Τεχνικές οδηγίες για:

  • την εγγραφή των ιατρών εργασίας και

  • τη διαδικασία ανάθεσης καθηκόντων ιατρού εργασίας μέσω του ΟΠΣ-ΣΕΠΕ, θα αναρτηθούν στον ιστότοπο του ΣΕΠΕ: https://www.sepenet.gr

pis

24.02.2021. Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος - Δελτίο Τύπου

Αθήνα 23. 2. 2021
Α.Π.: 8725
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την αναγκαιότητα να συνεχισθεί η ορθή χρήση μάσκας από όλους τους πολίτες δεδομένου ότι ο κίνδυνος της επιδημίας στη χώρα μας εξακολουθεί να υφίσταται, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).
Με αφορμή τις συζητήσεις για τη χρήση διπλής μάσκας, ο ΠΙΣ υπενθυμίζει ότι μάσκα αποτελεί ένα από τα βασικότερα «όπλα» που διαθέτουμε σήμερα για να καταπολεμήσουμε τη διασπορά του κορωνοϊού, ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε μία κανονικότητα άμεσα.
Γι’ αυτό και η μάσκα θα πρέπει να τοποθετείται σωστά ώστε να έχει καλή εφαρμογή και να προστατεύει από μία πιθανή λοίμωξη από τον ιό, σύμφωνα και με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τις επίσημες αρχές.
Παράλληλα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) υπογραμμίζει ότι στην περίοδο που διανύουμε υπάρχει αντίστοιχη αναγκαιότητα για άντληση πληροφοριών σχετικά με τον εμβολιασμό αποκλειστικά από τις υπεύθυνες πηγές ή σε ατομικό επίπεδο από τον ιατρό που παρακολουθεί έναν ασθενή.
Ο ΠΙΣ τονίζει για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ότι θα πρέπει να απομονωθούν οι όποιες ανεύθυνες συμβουλές δίνονται από άτομα που δεν σχετίζονται με την ιατρική επιστήμη, ενώ όσοι αντιμετωπίζουν κάποιο ειδικό πρόβλημα υγείας μπορούν να απευθυνθούν για οδηγίες στον ιατρό τους.
Για το Δ.Σ. του Π.Ι.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Δρ Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος Δρ Γεώργιος Ι. Ελευθερίου
Πλαστικός Χειρουργός Αγγειοχειρουργός

 

 

 

 

MILOS

KY MHLOU

ΚΥ Μήλου - Προκήρυξη 2 θέσεων Επιμελητών Α΄ Ιατρών ΕΣΥ

11th International Congress of Internal Medicine

11o Διεθνές Συνέδριο Εσωτερικής Παθολογίας. 4-6 Ιουλίου 2021. Διαδικτυακή Μετάδοση

 

ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ

ΦΟΡΕΑΣ

 

 

IS RODOU 2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: “Ο Κορωνοϊός εξαπλώνεται και απειλεί το νησί μας με αυστηρότερα μέτρα”

Αγαπητοί/ες συμπολίτες/συμπολίτισσες μας,

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, έχοντας απόλυτη γνώση της σοβαρότητας της πανδημίας Covid-19, με υπευθυνότητα και ευαισθησία, σας ενημερώνει για τη διαμόρφωση της κατάστασης των τελευταίων ημερών στο νησί μας
και σας καλεί να συμβάλετε ουσιαστικά στον περιορισμό της μετάδοσης και των συνεπειών της νόσου.

Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων συνιστά αρνητική εξέλιξη της πανδημίας
στο νησί μας. Τα κρούσματα δεν είναι πλέον μια συνηθισμένη είδηση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης,  αλλά αποτελούν μια καθημερινή πραγματικότητα.

Τα τελευταία 24ωρα διαπιστώνεται κατακόρυφη αύξηση των περιστατικών με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού.

Η αναχαίτιση της πανδημίας στην παρούσα φάση είναι επιτακτική ανάγκη υπό το πρίσμα της διασφάλισης της δημόσιας υγείας, καθώς επίσης και της προστασίας των δομών υγείας από ενδεχόμενη υπερβολική ζήτηση.

O I.Σ.Ρ ως ο θεματοφύλακας της υγείας στον τόπο μας, σας υπενθυμίζει και συστήνει την πιστή εφαρμογή των ακόλουθων μέτρων ατομικής προστασίας:

  • Την ορθή χρήση μάσκας, την υγιεινή των χεριών και την αποφυγή συγχρωτισμού.
  • Τη χρήση διπλής μάσκας σε κλειστούς χώρους με ανεπαρκή αερισμό.
  • Τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων.
  • Σε περίπτωση ύποπτων συμπτωμάτων ή στενής επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα επικοινωνήστε άμεσα με τον θεράποντα ιατρό σας.

Οι διαγνωστικές εξετάσεις για τον SARS-CoV-2 πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο σε ιατρικές δομές και από τις κινητές ομάδες υγείας (Κ.ΟΜ.Υ.) του ΕΟΔΥ. Οποιοσδήποτε διενεργεί διαγνωστικά τεστ σε άλλες δομές και χωρίς την παρουσία ιατρού ή μοριακού βιολόγου λειτουργεί παράτυπα, με αμφίβολα αποτελέσματα και μεγάλο κίνδυνο διασποράς της νόσου.

Συστήνεται η αυστηρή τήρηση της καραντίνας από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και τις στενές επαφές τους, καθώς επίσης και ο προγραμματισμός για τον εμβολιασμό κατά του νέου κορωνοϊού, ως το κύριο μέτρο πρόληψης.
Όλα τα εμβόλια που κυκλοφορούν είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.

Αγαπητοί/ες συντοπίτες/ισσές μας,

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους ασθενείς που νοσούν από κορωνοϊό και ελπίζουμε η τήρηση των ανωτέρω μέτρων να σπάσει την αλυσίδα μετάδοσης του ιού και να αποτρέψει τη λήψη αυστηρότερων μέτρων με αρνητικό κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο.  

Η υπεύθυνη στάση μας στην έξαρση της πανδημίας σήμερα, θα διαφυλάξει την υγεία όλων μας και θα εξασφαλίσει το μέλλον του τόπου μας, αναδεικνύοντάς τον, ως έναν από τους πλέον ασφαλείς προορισμούς.

  

Για τον Ι.Σ.Ρ.

Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γεν. Γραμματέας
                                           

 Ηλίας Ι. Τσέρκης                                                           Μιχαήλ Ν. Βολονάκης

 

Ι.Σ.Ρ. Δελτίο Τύπου: “Ο Κορωνοϊός εξαπλώνεται και απειλεί το νησί μας με αυστηρότερα μέτρα (PDF)”

ky ikarias

Γενικό Νοσοκομείο - ΚΥ Ικαρίας. Προκήρηξη θέσεων Ιατρών κλάδου ΕΣΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

200305 KHI R4580 1024x683

 

Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου. Προκήρυξη 5 θέσεων Ειδικευμένων Ιατρών κλάδου ΕΣΥ

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Σελίδα 1 από 128

Επικαιρότητα