Main Menu

Διάφορα
Ι.Σ.Ρόδου - Διάφορα-Ενημέρωση

AKTIOS   BLOCKS

«Νέα εποχή για τη Φροντίδα των Ηλικιωμένων στην Ελλάδα,

με την ένταξη του Άκτιου στην Blocks Group»

Ο Άκτιος, ο μεγαλύτερος πάροχος φροντίδας ηλικιωμένων και άνοιας στην Ελλάδα, ανακοινώνει με περηφάνεια τη σύμπραξή του με την Blocks Group, του ηγέτη της μακροχρόνιας φροντίδας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η συνεργασία αυτή, ανοίγει το δρόμο σε μια νέα εποχή μακροχρόνιας φροντίδας για ολόκληρη την περιοχή...

Ο Άκτιος, ένας πολύχρωμος και ζωντανός οργανισμός φροντίδας ηλικιωμένων με δυναμικότητα 288 κλίνες, στελεχώνεται από περισσότερους από 130 εξειδικευμένους επιστήμονες και καταρτισμένους επαγγελματίες υγείας, σε 4 διαφορετικές μονάδες στην περιοχή της Αττικής. Στις μονάδες του προσφέρονται υπηρεσίες φιλοξενίας, εξειδικευμένες υπηρεσίες για την άνοια και τη νόσο Alzheimer, καθώς και νοσηλευτική φροντίδα και αποκατάσταση από εγκεφαλικά και κατάγματα. Το μοντέλο διαβίωσης που ακολουθεί είναι δυναμικό, με συχνές εναλλαγές στη διακόσμηση, αναλόγως της εποχής, ποικίλες δραστηριότητες και απασχόληση γεμάτη φως, χρώμα, μουσική. Οι εγκαταστάσεις του και κυρίως, η ατμόσφαιρα που αποπνέουν, θυμίζουν την ενέργεια παιδικού σταθμού και όχι συμβατικά κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, όντας πραγματικοί χώροι ζωής και ευεξίας.

«Είμαστε υπερβολικά χαρούμενοι που εντάσσουμε τον Άκτιο στην οικογένεια της Blocks. Οι διεθνούς επιπέδου παροχές που προσφέρει, ο τρόπος διαχείρισης, οι γνώσεις και η εξειδίκευσή του, θα ανυψώσουν τον τομέα φροντίδας όλης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η ομάδα του Άκτιου στελεχώνεται από επαγγελματίες παγκοσμίου επιπέδου με τέτοιο πάθος και ενσυναίσθηση που γίνονται μεταδοτικά…», σχολίασε ο Ilian Grigorov, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Blocks Group.

«Η συνεργασία με την Blocks και τον Ilian Grigorov αποτελεί τιμή και μοναδική ευκαιρία για εμάς, αφού μοιραζόμαστε το κοινό όραμα για υπηρεσίες φροντίδας υψηλής ποιότητας, με επιστημονικότητα, ενσυναίσθηση και ανθρωπιά. Μαζί, μπορούμε να εξασφαλίσουμε και να εγγυηθούμε ένα νέο, δυναμικό μοντέλο φροντίδας για τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ταυτόχρονα, προσφέρεται στον Άκτιο η δυνατότητα να μεταλαμπαδεύσει το πρωτοποριακό του πνεύμα σε ανθρώπους που μπορούν να το αντιληφθούν και να το αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο…», δήλωσε ο Δρ. Προύσκας.

Οι ελληνικές μονάδες της Blocks (Άκτιος και Φιλοκτήτης), πλησιάζουν σε δυναμικότητα τις 500 κλίνες και είναι σε θέση να καλύψουν κάθε στάδιο μακροχρόνιας φροντίδας. Ο Δρ. Κωστής Προύσκας θα συνεχίσει να είναι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Άκτιου, ενώ παράλληλα, ως Κλινικός Διευθυντής, θα έχει την πλήρη επίβλεψη και εποπτεία των λειτουργιών των Μονάδων Ηλικιωμένων της Blocks Group, σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.  

Η Blocks Group ιδρύθηκε το 2018. Με σχεδόν 1.000 κλίνες σε λειτουργία ή υπό κατασκευή, είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της μακροχρόνιας φροντίδας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καλύπτοντας όλα τα είδη περίθαλψης και μακροχρόνιας φροντίδας: φροντίδα ηλικιωμένων, φροντίδα άνοιας, βραχυχρόνια και μακροχρόνια αποκατάσταση και κατ’ οίκον φροντίδα.

www.aktios.gr

https://blocks.care/en/contacts/

 

AKTIOS 1  AKTIOS6  AKTIOS3 AKTIOS4

 

zairis

«Έφυγε» από τη ζωή, σήμερα Τρίτη 8 Μαΐου 2018, στις 8.30 το βράδυ, ο πρώην Δήμαρχος Καλυμνίων και χειρούργος ιατρός Μιχαήλ Π.Ζαϊρης και η είδηση του θανάτου σκόρπισε θλίψη και οδύνη στην Καλυμνιακή κοινωνία.

Μία σημαντική προσωπικότητα για την Κάλυμνο και όχι μόνο .

Άριστος επιστήμονας με πλούσια προσφορά, με μία εξαιρετική διαδρομή στην πολιτική σκηνή της Καλύμνου και της Δωδεκανήσου, με αστείρευτη κοινωνική δράση, με συνεχή προσφορά στο συνάνθρωπό του, με μία πολυετή υποδειγματική δημοσιογραφική παρουσία.

Αξιαγάπητος και άριστος οικογενειάρχης

Η Κάλυμνος πενθεί ένα άξιο τέκνο της

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Τετάρτη 9 Μαίου 2018 στις 5.00 το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ι.Ν Σωτήρος Χριστού. Η σορός θα εκτεθεί σε προκύνημα από τις 12.00 το μεσημέρι.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του, παραθέτουμε ένα πολύ σύντομο βιογραφικό  σημείωμα

Γεννήθηκε στην Κάλυμνο το 1935, και ήταν το δεύτερο παιδί, από τα δέκα της οικογένειας του Παύλου και της Μαρίας Ζαϊρη. Τέλειωσε το Νικηφόρειο 6/τάξιο Γυμνάσιο Καλύμνου το 1953. Εισήλθε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία και αποφοίτησε το 1960.

Υπηρέτησε επί ένα χρόνο, ως προστάτης πολύτεκνης οικογένειας, τη στρατιωτική του θητεία στα Ελληνοαλβανικά σύνορα και στη συνέχεια υπηρέτησε ως αγροτικός ιατρός στο αγροτικό Ιατρείο Πυθίου του νομού Εβρου, για να εκπληρώσει την υποχρεωτική τότε υπηρεσία της υπαίθρου.

Το 1963 παντρεύτηκε τη φιλόλογο Μαρία Κωνσταντίνου Χατζηθεμιστοκλή, απόκτησε δε τρία παιδιά, τρεις  επιστήμονες, ένα χειρουργό τον Παύλο, μια φαρμακοποιό την Καίτη  και έναν πολιτικό Μηχανικό,τον Κώστα.

Από τα τρία αυτά παιδιά απόκτησε οκτώ εγγόνια, επτά αγόρια και ένα κορίτσι. Σήμερα ο ένας έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στην ιατρική, τα τέσσερα είναι φοιτητές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,ένα  στην Ιατρική, δύο στη Φαρμακευτική και ένα στην Οδοντιατρική. Ακολουθούν τα άλλα τρία, άριστοι και αυτοί μαθητές Λυκείου, Γυμνασίου και Δημοτικού σχολείου το τελευταίο.

Το 1963 διορίσθηκε στο Θεραπευτήριο Ευαγγελισμός των Αθηνών για να πάρει την ειδικότητα του Γενικού Χειρουργού, την οποία και πήρε το 1967. Ως ειδικευμένος πλέον χειρουργός παρέμεινε για άλλα δύο χρόνια στον Ευαγγελισμό, για να εγκατασταθεί το 1969 στην Κάλυμνο, όπου διορίσθηκε Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής στο Κρατικό Νοσοκομείο Καλύμνου. Στη θέση αυτή παρέμεινε μέχρι το 1977 και αποχώρησε, παρά τη θέλησή του, για αναλάβει την επιστημονική διεύθυνση της Ιδιωτικής Κλινικής «Αγιος Παντελεήμων».

Το 1972 υπέβαλε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών διδακτορική διατριβή με θέμα «ΣΠΛΑΧΝΙΚΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΙ ΕΠΙΠΛΟΚΑΙ ΕΠΙ ΚΑΤΑΓΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΥΕΛΟΥ» και ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του παραπάνω Πανεπιστημίου.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Επαρχίας Καλύμνου για δέκα χρόνια και συμμετείχε, ως εκπρόσωπος του, στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Η συνδικαλιστική του δράση και η συμμετοχή του στα κοινά, χρονολογείται από τα φοιτητικά του χρόνια, που υπήρξε Πρόεδρος των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής και αντιπρόεδρος της ΔΕΣΠΑ, της σημερινής ΕΦΕΕ.

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμετείχε από το 1978, υπηρέτησε δε αυτήν ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επί δύο χρόνια, ως Αντιδήμαρχος επί ένα χρόνο και στη συνέχεια εξελέγη Δήμαρχος για τρείς 4/ετίες. Με την ιδιότητα του Δημάρχου συμμετείχε σε όλα τα όργανα της Τοπικής και Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης (Επαρχιακό, Νομαρχιακό συμβούλιο, ΤΕΔΚΕ κ.τ.λ.).

Υπήρξε ο ιδρυτής της ΑΝΕΚ.

Το 1995 αποχώρησε οικειοθελώς από το Δήμο και άρχισε να εκδίδει μια 15/μερη εφημερίδα την ΚΑΛΥΜΝΙΑΚΗ, που εξακολουθεί να κυκλοφορεί και σήμερα σε όλη την Ελλάδα και στις περισσότερες χώρες του Εξωτερικού, όπου υπάρχουν Καλύμνιοι.

Το τελευταίο φύλλο της  «Καλυμνιακής» του Μαίου 2018, εκδόθηκε μόλις πριν 7 ημέρες.

Διετέλεσε επί τέσσερις θητείες Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Καλύμνου, πρωτοστάτησε δε ως γιατρός και διοικητικός παράγοντας στη βελτίωση της υποδομής του και στην αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών του.

Το 2007 και μετά από 47 χρόνια άσκησης της Ιατρικής συνταξιοδοτήθηκε, αλλά παρέμεινε στις επάλξεις της Ιατρικής και της δημοσιογραφίας ,εξακολουθώντας να βοηθά τους συνανθρώπους του, όσο του ήταν δυνατό και  να ασχολείται με το γράψιμο.

Ο Δρ. Μιχαήλ Ζαίρης  είχε πλούσια συγγραφικό έργο έγραψε εννέα βιβλία, δεκαπέντε επιστημονικές εργασίες και εκατοντάδες Ιατρικά και πολιτικά δημοσιεύματα σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες.

Τα βιβλία αυτά είναι:

  1. Ναρκωτικά το 1971.
  2. Διδακτορική Διατριβή το 1972.
  3. Βιώματα και εμπειρίες ενός Δημάρχου το 1988.
  4. Όταν αρρωσταίνουν οι γιατροί το 1989.
  5. Η Μάχη των 6 ημερών το 1994.
  6. Χωρίς τίτλο το 1996.
  7. Η Αλήθεια το 1998.
  8. Απομνημονεύματα ενός Γιατρού το 2001
  9. Τα Πεπραγμένα μια εικοσαετίας το 2016

konsolasmanos 2 1

«Άμεση νομοθετική ρύθμιση για να δοθεί η δυνατότητα συνυπηρέτησης συζύγων αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ

isr logo 1

Ρόδος  08 Ιουνίου  2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εκτεταμένοι βανδαλισμοί και κλοπές καλωδίων συνέβησαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο χώρο του παλιού νοσοκομείου της Ρόδου.

Οι δράστες έκοψαν και έκλεψαν διάφορα καλώδια, ένα από αυτά ήταν και της τηλεφωνικής σύνδεσης και του Internet του Ιατρικού Συλλόγου της Ρόδου.

Οι άγνωστοι εισήλθαν στον εσωτερικό χώρο του κτιρίου, και από τον πρώτο όροφο έκοψαν και έκλεψαν τα καλώδια όπως φαίνεται και στην φωτογραφία.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι το πέμπτο κατά σειρά τα τελευταία 4 χρόνια που στεγάζεται ο Ιατρικός Σύλλογος στο μοναδικό κτίριο που έχει αξιοποιηθεί από το παλιό νοσοκομείο, τα τελευταία 16 χρόνια εγκατάλειψης και αδιαφορίας.

Αναμένουμε τους υπεύθυνους  να φροντίσουν για την σχετική  φύλαξη  του κτιρίου, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ή να ληφθούν μέτρα για την αποτροπή αντίστοιχων παράνομων πράξεων στο συγκεκριμένο χώρο.

Να ενημερώσουμε τους συναδέλφους και τους πολίτες της Ρόδου πως τα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου λειτουργούν κανονικά και γίνονται συντονισμένες προσπάθειες για άμεση και προσωρινή λειτουργία των τηλεφωνικών συνδέσεων μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών.

 

Για τον Ι.Σ.Ρ

 

         Ο Πρόεδρος                   Ο Γενικός Γραμματέας

 

  Χρήστος Απ. Μαντάς               Ηλίας Ιωαν. Τσέρκης

nosokomeio

Επικαιρότητα